8 نکته مهم یادگیری رقص برای افراد مبتدی

8 نکته مهم یادگیری رقص برای افراد مبتدی

8 نکته مهم یادگیری رقص برای افراد مبتدی

خیلی از ما دوست داریم که یک روز رقصیدن به سبک مورد علاقه مان را یاد بگیریم. ولی شاید به خاطر موانع ساخته ذهن خودمان، برای تحقق آن هیچ تلاشی نکنیم. این 8 نکته یادگیری رقص برای افراد مبتدی کمک می کنند تا تردید را کنار بگذارید و به این خواسته دیرینه خود یعنی رقصیدن دست یابید.

1. منتظر یک همراه برای شرکت در کلاس نباشید

گاهی اوقات به خاطر استرس و ترس از تنهایی شرکت کردن در کلاس رقص، منتظر هستیم تا همراه دوستمان در کلاس ثبت نام کنیم. ولی وقتی او هم فرصت نکند برای ما نیز بهانه ای می شود تا تنبلی پیشی گیریم و خواسته خود ار عملی نکنیم. حتما در نظر داشته باشید اگر به تنهایی در کلاس رقص شرکت کنید خیلی بهتر از این است که همراه یک دوست یا آشنا باشید (حتی در کلاس های عمومی). این کار باعث ارتقا اعتماد به نفس و قدرت اراده و گسترش دایره اجتماعی می شود و دوستان جدیدی پیدا خواهید کرد.

2. نگران نظر دیگران درباره خود نباشید

اگر اعتماد به نفستان کم باشد، رقصیدن جلوی دیگران می تواند برایتان کاری ترسناک و خجالت آور باشد. شاید فکر کنید معذب بودن و نداشتن ریتم در موسیقی و رقص، جلوه عجیب و کمیکی به شما خواهد داد. نگران نباشید شما تنها تازه کار جمع نخواهید بود. به هر حال برای یادگیری باید قدم اول را برداشت و معذب بودن را کنار گذاشت، تا کم کم با تمرین و تکرار به آن مرحله از تبحر که می خواهید برسید. ما هنرجویانی داشتیم که بدون علاقه و به اصرار و پافشاری دوستان و خانواده خود در کلاس های رقص شرکت کرده بودند. خودشان اعتقاد داشتند اصلا در رقص استعداد ندارند. اما بعد از شرکت در کلاس و تمرین و تکرار به رقص علاقه زیادی نشان داده بودند. حتی هم اکنون خودشان از مربیان بسیار خوب در آموزش رقص آذربایجانی برای مقاطع مبتدی و پیشرفته هستند. پس نگران نباشید اگر قادر هستید قدم بردارید و راه بروید پس مطمئن باشید می توانید به عنوان یک تازه کار رقصیدن به سبک آذری را نیز یاد بگیرید.

3. ریتم را احساس کنید

مهم ترین بخش رقصیدن به عنوان مبتدی قابلیت درک ریتم است. یعنی هماهنگی قدم ها و حرکتهایمان با ریتم و ضرب آهنگ. در بعضی افراد حتی ممکن است ماه ها طول بکشد تا این بخش را در خود تقویت کنند، اما رسیدن به این مرحله در نهایت دستاورد بزرگی خواهد بود. دو روش برای تمرین و تقویت این مهارت وجود دارد:

      • دفعات بسیار زیادی حتی نیاز شد تا صدبار، حرکت و قدم های پایه را همراه موسیقی تکرار کنید. تا به هماهنگی با ریتم دست یابید. برای مثال در حرکت “چورمه” برای آموزش رقص آذری مبتدی، برای هماهنگ کردن دست و پا تمرین زیادی لازم است.
      • زمانی که نمی رقصید هم باید به موسیقی سبک رقصی که می خواهید یاد بگیرید گوش کنید. هر چقدر بیشتر گوش دهید بیشتر تفاوت بین سازها را تشخیص خواهید داد و الگوی ضرب آهنگ آن را درک خواهید کرد. در نهایت تمام اینها نقشه راهی برای حرکت پاهای شما خواهند بود.

4. طرز اسیتادن اهمیت زیادی دارد

قبل از یاد گرفتن قدم ها و حرکت های موزون آنچنانی، باید بدانید که طرز ایستادن اهمیت بسیار زیادی دارد. بیشتر مواقع به خاطر عادات ایستادن نادرست و یا عدم داشتن اعتماد به نفس هنرجویان مبتدی شانه های گرد و پشت قوز کرده دارند. شما هر چه با قامت راست تری بیاستید و سر و شانه هایتان صاف تر باشد به همان اندازه جلوه بهتری در هنگام رقصیدن خواهید داشت حتی به عنوان یک مبتدی.

5. هنگام رقصیدن ذهن و مغز فعالیت زیادی دارد

بسیاری از افراد تعجب می کنند که رقصیدن چقدر می تواند کار دشواری باشد. مخصوصا یادگیری رقص آذربایجانی. ولی برای افراد مبتدی، تجزیه و تحلیل و درک حتی ساده ترین حرکت ها می تواند کار دشواری باشد. این امری کاملا طبیعی است. چون حرکت های جدید برای بدن و ذهن بقدری بیگانه هستند که انجام دادن آن ها غیر ممکن به نظر می رسد. رقصیدن فعالیت ذهن شما را به چالش خواهد کشید. رقص همان بخش از مغز را درگیر می کند که حل معماهای پیچیده و یادگیری زبان جدید درگیر می کند. در واقع مغز یک عضله است و کمی زمان می برد تا حافظه عضله ای نحوه حرکت بدن را درک کند و به تدریج حرکت های جدید را در خود نهادینه کند تا در نهایت حرکت ها به شکل ذاتی در بیایند و در ضمیر ناخودآگاه جای بگیرند. پس نگران نباشید، نا امید نشوید و از تمرین کردن دست نکشید، حتما با تمرین و تکرار به تبحری که در نظر دارید، خواهید رسید!

 6. هیچگاه از خطا کردن نترسید، اشتباه کردن خیلی خوب است!

آنقدر باید یک حرکت را اشتباه انجام دهید تا در نهایت درست انجام دادن آن را یاد بگیرید. اشتباه کردن به این معنی نیست که دیگر نمی توانید برقصید. به جای اینکه اشتباهات را به عنوان شکست و پسروی ببینید، آنها را به عنوان بخشی از پروسه یادگیری در نظر بگیرید که باید حتما آنها را پشت سر بگذارید. کلید موفقیت رقصنده های حرفه ای این است که همیشه لبخند بر لب دارند. به نظر شما رقص کدام رقصنده دلنشین تر و زیباتر خواهد بود؟

    • فردی که بسیار حرفه ای و دقیق می رقصد ولی با اولین اشتباهش دستپاچه می شود و خودش را گم می کند.
    • فردی که به وضوح حرکتی را اشتباه انجام می دهد ولی آرامش خودش را حفظ می کند و لبخند زیبایی همچنان بر لب دارد.

حقیقت ماجرا این است که به ندرت کسی متوجه اشتباهات رقصنده دوم خواهد شد.

7. صبور بودن هنر است

برای اینکه بتوانید به مرحله بالایی از اعتماد به نفس در رقص آذری برسید باید صبور باشید. افراد مبتدی زیادی در همان ساعات اولیه جلسه اول کلاس رقص دچار نامیدی می شوند، چون قادر به انجام ابتدایی ترین حرکت ها نیستند. ولی روال عادی یادگیری همین گونه است. یاد گرفتن حرکت های جدید با صبوری و تمرین زیاد بدست می آید. هیچ کس یک شبه نمی تواند رقصنده شود.

اگر حاضرید:

      • برای یادگیری تلاش کنید
      • به آن زمان اختصاص دهید
      • در مقابل اشتباهات و خطاهایتان استقامت نشان دهید
      • تفکر و روحیه مثبتی داشته باشید
      • از رقصیدن لذت ببرید

پس شما حتما در هر سبکی که می خواهید رقصیدن را یاد بگیرید.

8. کمال و بی نقص بودن

در آکادمی رقص آذربایجانی سوین ما اعتقادی به استعداد ذاتی نداریم. با اینکه برخی از افراد توانایی یادگیری سریع تری نسبت به سایر افراد دارند، هیچگاه همه افراد رضایت کاملی از نحوه رقصیدن خود نخواهند داشت. حتی حرفه ای ترین رقصنده ها هم با دیدن ویدیو رقص خود می توانند به ایرادات و اشتباهات و نقاط ضعف اجرای خود اشاره کنند (که بیشتر آنها را عموم مردم نمی بینند). زیبایی یادگیری رقص این است که پتانسیل یادگیری و پیشرفت شما بی انتهاست. رقصیدن فعالیت تفننی و مهارتی است که می توانید تا آخر عمر به تمرین آن بپردازید و خود را در آن ارتقا دهید.


آکادمی رقص سوین دارای کلاس های رقص عمومی و نیمه خصوصی و خصوصی و پکیج های آموزشی می باشد. اگر شما ساکن تبریز یا آستارا هستید و می توانید در کلاسهای حضوری ما شرکت کنید و یا دوره های آموزشی رقص آذربایجانی مجموعه هنری سوین را تهیه کنید.

 

اشتراک گذاری

کاربر گرامی اگر از محتوا موجود در این صفحه خوشتان آمده است می توانید توسط دکمه های زیر آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فیسبوک
توئیتر
لینکداین
واتساپ
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *